Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(12)

Klassiska Lussebullar

Goda, klassiska bullar som jag har bakat i många år och aldrig misslyckats med. Hoppas du gillar det! :)

DianaBakar

Vote
(12)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till ca 35 lussebullar ellen en saffranslängd

Räcker till...

ca 35 lussebullar ellen en saffranslängd

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g jäst
  • 75 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 2 pkt saffran
  • 3/4 dl Kesella
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 liter vetemjöl
  1. Börja med att smälta smöret och smula jästen i en bunke.

  2. Blanda sedan samman det med saffran och mjölken.

  3. Häll i resten av ingredienserna och vispa kraftigt, med elsvisp och helst med brödvispen.

  4. Låt jäsa i bunken i 30 min.

  5. Ta upp degen på bakbordet och baka ut till önskad form.

    Jäs bullarna i 30 min på plåten.

    Pensla med uppvispat ägg och sätt ev i russin.

    Grädda i 250° i mitten av ugnen i 5 - 10 min för lussebullar.

    Längder gräddas i nedre delan av ugnen i ca 10-18 min