Mormors bullar
Mormors nybakta bullar med mjölk. Finns det nå´t godare?!
Ingredienser
Så gör du
Grunddeg
- 150 g smör
- 1 pkt jäst för söta degar
- 5 dl mjöl
- 1,5 dl socker
- 2 tsk malen kardemumma
- 14-14 dl vetemjöl
Fyllning
- 200 g smör
- 2 dl socker
- 2 msk kanel
- 100 g riven mandelmassa
Smält smör och tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut i lite av degspadet, tillsätt resten av degspadet, saltet, socker, kardemumman och nästan allt vetemjöl.
Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter, 5 minuter i maskin. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en avlång kaka, ca 25x45 cm.
Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka. Rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i bitar, hur många beror på hur stora du vill att bullarna ska vara.
Ställ med snittytan uppåt. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 225 - 250 grader.
Pensla med uppvispat ägg och strö över rikligt med pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 8- 10 minuter. Låt svalna under bakduk.