Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Vaniljbullar
Mumsiga vaniljbullar
Räcker till 20 st
Räcker till...
20 st
Recepttyp
Vetebröd
Fyllda bullar
Ingredienser
Så gör du
- 50 gram jäst
- 50 gram smör
- 5 dl mjölk
- 1½ dl socker
- 1 krm salt
- 15 dl vetemjöl
Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader och smula ner jästen, rör runt tills den lösts upp. Häll i sockret, saltet och nästan allt vetemjöl, blanda till en smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek (30-40 min).
Kavla ut degen och skär ut fyrkanter, lägg en klicka vaniljkräm i mitten och kläm ihop kanterna så vaniljkrämen inte syns, vänd upp och ner på bullen och lägg på en plåt med bakpapper. Jäs i ca 20 minuter. Pensla med ägg eller smör, grädda i ca 10 minuter på 225 grader. Pensla med vatten efter gräddningen.
Om man vill kan man strö över socker eller nötter efter gräddning eller göra glasyr av lika delar vatten och florsocker.